8 februarie 2023

La fel cum se întămplă dintotdeauna instituţiile statului Român ignoră compatrioţii noştri cu potenţial iar aceştia iau drumul străinătăţii iar mai nou în timp ce aceştia pleacă statul Român importă refugiaţi care nu au nici în clin nici în mânecă cu România, nici cu trecutul nostru, nici cu patriotismul, nici cu aspiraţiile noastre, nici cu străbunii noştri şi îi trateză mai bine decât pe un Român obişnuit. Gavrilaş Dumitru Gabriel, un Oneştean de excepţie, autodidact, medaliat cu aur la EUROINVENT Iaşi de către un juriu internaţional a inventat o instalaţie de generare a energiei electrice inerţială care foloseşte legea inerţiei pentru a produce energie electrică.

În urmă cu 2 luni, Gavrilaș Gabriel trimis un mesaj site-ului expunere.com

<<Sunt Gabriel din Oneşti, Bacău şi am inventat o instalaţie de generare a energiei electrice care nu are nevoie de combustibili pentru a funcţiona. Am luat medalie de aur la Iaşi la EUROINVENT în 2014, dar marea mea problemă e că nu am posibilităţi materiale să o promovez. Am un picior care nu mă mai prea ajută, am 4 operaţii făcute şi din cauza asta, de mai bine de 3 ani nu am mai găsit de muncă.

Rugămintea mea ar fi să mă ajutaţi cu un articol sau un reportaj, poate aşa găsesc pe cineva care să fie interesat de invenţia mea (care pâna la urmă e una revoluţionară). Pe lânga asta mai am vreo 20 de alte invenţii dar nu am posibilităţi să le mai trimit la OSIM. Am cerut ajutor pe la toate institutele de cercetare din România pe care le-am găsit pe internet dar fără rezultat. În speranţa unui sprijin cât de mic din partea dumneavoastră, vă mulţumesc anticipat şi vă transmit salutări cordiale.>>

Explicaţia referitoare la invenţie pe care Dumitru Gabriel o dă: “este vorba despre o instalaţie de generare a energiei electrice care poate fi folosită atât în locuinţele particulare, ateliere, fabrici etc cât şi pe autovehicule mai mici sau mai mari. Instalaţia foloseşte una sau mai multe volante mari care compensează puterea mică a electromotorului care acţionează instalaţia (printr-un sistem de curele cu fulii diferenţiate) energia produsă fiind stocată într-unul sau mai mulţi acumulatori, de aici se alimentează electromotorul instalaţiei cu o mică parte, energia reziduală rămasă fiind folosită în alte scopuri”.

Prezentăm mai jos şi schema invenţiei.

Invenţia este una de exepţie pentru că poate fi adaptată pentru orice consumator de energie, la orice mărime, putere, formă, poate fi transportată de la o locaţie la alta etc şi are avantajul că nu consumă nici un fel de combustibil având o autonomie mare (mai exact până o opreşte proprietarul sau se strică vreo piesă în mişcare).

Dumitru Gabriel mai spune: “am trimis documentaţia atât la Dacia cât şi la alte intreprinderi de profil dar de la Dacia am primit un răspuns sec că nu sunt interesaţi, de la Electroputere Craiova nu am primit nimic, singurii care mi-au raspuns au fost cei de la BMW care au spus că ar fi interesaţi dar numai după ce iese brevetul dar brevetul iese dupa 5 ani nu ca în Germania dupa 1 an. Păi voi mai fi eu după 5 ani să le dau brevetul când am rămas deja dator la întreţinere iar primăria Oneşti căuta să mă oblige să plătesc nişte amenzi care nu-mi aparţineau doar ca să nu-mi dea ajutor social (noroc de un mare om şi avocat care m-a învăţat ce trebuie să fac să câştig în instanţă)? Un prototip demonstrativ există realizat din piese împrumutate sau donate adus până la nivelul de 80% în sensul că dintr-un kw jumătate scoate 2,5 kw ora dar pentru închiderea buclei electrice mai este nevoie de o investiţie şi nu găsesc persoana interesată să mă ajute să închid bucla electrică în aşa fel încât instalaţia să fie complet autonomă”.

De ce statul Român nu are grijă ca aceste valori să rămână în ţară şi sunt forţate să lucreze pentru alte state care nu au contribuit cu nimic la formarea şi pregătirea lor din banii noştrii? Sunt ţări care plătesc un talent sau o inteligenţă înainte de afirmare iar la noi nici după ce ai făcut 80% din invenţie prin eforturile proprii nu eşti văzut de parcă ai fi din sticlă.

Dacă vreţi să participaţi în vre-un fel la punera în practică a acestei invenţii puteţi lua legătura cu autorul la numărul de telefon: 0747562702 sau la email gabriely20@yahoo.com.

Lasă un răspuns