3 februarie 2023

Organizația Mondială a Sănătății a lansat o notă de orientare pe 14 decembrie,  avertizând că pragurile de ciclu ridicat la testele PCR vor avea ca rezultat falsuri pozitive .

Testele Sars-Cov-2 „standard de aur” se bazează pe reacția în lanț a polimerazei (PCR). PCR funcționează luând nucleotide – fragmente mici de ADN sau ARN – și reproducându-le până devin ceva suficient de mare pentru a fi identificate. Replicarea se face în cicluri, fiecare ciclu dublând cantitatea de material genetic . Numărul de cicluri necesare pentru a produce ceva identificabil este cunoscut ca „pragul ciclului” sau „valoarea CT”. Cu cât valoarea CT este mai mare, cu atât este mai puțin probabil să detectați ceva semnificativ.

Această nouă notă OMS (a se vedea imaginea) afirmă că utilizarea unei valori CT ridicate pentru a testa prezența Sars-Cov-2 va duce la rezultate fals pozitive.

Utilizatorii reactivilor RT-PCR ar trebui să citească cu atenție IFU pentru a determina dacă este necesară ajustarea manuală a pragului de pozitivitate PCR pentru a ține cont de orice zgomot de fond care  poate duce la o interpretare a rezultatului valorii pragului ciclului ridicat (Ct) ca fiind pozitiv rezultat.

Principiul de proiectare al RT-PCR înseamnă că pentru pacienții cu niveluri ridicate de virus circulant (încărcare virală), vor fi necesare relativ puține cicluri pentru a detecta virusul și astfel valoarea Ct va fi scăzută. În schimb, atunci când specimenele returnează o valoare Ct ridicată, înseamnă că au fost necesare multe cicluri pentru a detecta virusul. În unele circumstanțe, distincția dintre zgomotul de fond și prezența reală a virusului țintă este dificil de stabilit.

Multe articole  au fost scrise despre aceasta, de către mulți experți în domeniu,  jurnaliști medicali  și  alți cercetători . De luni de zile se cunoaște în mod obișnuit că orice test care utilizează o valoare CT peste 35 este potențial fără sens.

Dr. Kary Mullis, care a câștigat Premiul Nobel pentru inventarea procesului PCR, a fost clar că nu a  fost menit ca un instrument de diagnosticare , spunând:

cu PCR, dacă o faci bine, poți găsi aproape orice în oricine. ”

Dacă trebuie să parcurgi mai mult de 40 de cicluri pentru a amplifica o genă cu o singură copie, este ceva grav în neregulă cu PCR-ul tău. ”

În  Orientările MIQE pentru utilizare PCR de  stat:

Valorile Cq mai mari de 40 sunt suspecte din cauza eficienței scăzute implicite și, în general, nu ar trebui raportate “

Toate acestea au fost cunoscute de public de la începutul blocării. Site- ul propriu al guvernului australian a  admis că testele au fost greșite,  iar o instanță din Portugalia a decis că  nu sunt adecvate scopului .

Dr. Anthony Fauci a  recunoscut public  că un prag de ciclu peste 35 va detecta „nucleotide moarte”, nu un virus viu.

Lasă un răspuns